søndag den 1. oktober 2017

Elleore Rundt: en vild sejlads

Det var lige på kanten til, at det ikke var forsvarligt at sejle ud. Flere både kom ikke ud til start og nogle valgte at stoppe undervejs, og nogle udgik med havari med ødelagte sejl. Men vi - Finn og skipper - var opsatte på at gennemføre. Og vi undgik heldigvis uheld eller lignende.
Der var tilmeldt knap 40 både, og jeg vil tro, at omkring 25 både gennemførte. Sejladsen er på ca. 18-20 sømil.
Der blæste en stærk vind fra sydøst, med vindstød oppe i 15-16 m/sek, så vi havde storsejlet sat i 1. reb fra starten af, og kun et halvt forsejl. Vi fik en god start og lå med fremme. Der skulle overhales en masse både fra den første start af de mindre både, men det er jo med til at holde feltet mere samlet. Nede mod Roskildebredningen valgte vi at sætte storen i 2. reb, for der ventede en hård og våd tur i bidevind neden om Elleore. Men det gik nu fint og på hjemvejen havde vi en fin agten for tværs, som sendte os afsted med 8-9 knob det meste hjemturen.
Vi kom i mål som 5. båd - ganske fint resultat, men placeringen på præmietiden kender jeg endnu ikke.
Til sidst skulle vi bare have båden i havn, det voldte nu også nogle kvaler - fnis Finn - og så var der aftenhygge og fest i Marbæks nye klubhus. En rigtig fed sejldag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar