lørdag den 1. august 2015

Sommerturen 2015

4 gutter: Nils, Finn, Kenneth og skipper, stævnede ud på 2 både: Dragen og Spice of Life II, i 14 dage. Der var fyldt op i lagrene og humøret var højt, så der var lagt op til en hyggelig ferietur. Vi havde besluttet at sejle rundt om Sjælland, så måtte vinden bestemme retningen: det blev styrbord om.
Vi besøgte: Hundested - Helsingør - Nyhavn - Dragør - Rødvig - Vordingborg - Kragenæs - Skælskør - Kerteminde - Ballen - og hjem til Frederikssund, i alt lidt over 300 sømil.
Langt det meste af turen fik vi fin vind og kunne sejle for sejl, kun et par dage måtte vi ty til jerngenuaen. Vejret artede sig faktisk bedre end forventet, vi har været rimeligt heldige, når man tager den dårlige sommer i betragtning.
Lidt kulturelle indslag var indlagt undervejs: bylivet i Nyhavn, Koldkrigsmuseet i Stevnsfortet, Sjællandrundtmesterskaberne i petangue i Rødvig hos Kenneths familie og Dodekalitten i Kragenæs.
Det var første længere ferietur i min nye båd, og den opfyldte til fulde forventningerne om en rummelig, komfortabel og velsejlende båd. Den skal nok blive til stor glæde fremover.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar