torsdag den 23. april 2015

En ny båd i fjorden: Spice of Life II

Nu har bloggen ligget stille en længere periode, men nu er det på tide at live den op igen.....
....for nu har jeg købt en ny båd: en Dehler 37 Cruising, der skal lystre navnet Spice of Life II.
Den er købt hos Nordship Yacht i Lunderskov, som lagde den i vandet i Kolding Havn og riggede den til, så den stod sejlklar til en hjemtur over en weekend.
Med ombord var Finn, Nils og Kenneth, og vi lagde ud fredag aften med en kort men dejlig aftentur for motor til Fredericia, hvor vi lagde ind for natten.
Planen var at nå til Frederiksværk i løbet af lørdagen, en tur på ca. 90 sømil. Vi lagde ud fra Fredericia ved halv-ottetiden og startede turen for motor, da der kun var svag vind. Men en skøn og solrig dag var det!
Efter ca. 6 timer har vi rundet Samsøs sydspids, og dér valgte motoren så at stoppe. Vi kunne ikke få den startet igen, og satte selvfølgelig sejl. Der var en let halvvind, så det var en skøn sejlads. Samtidig forsøgte vi med noget førstehjælp til motoren, men det lykkedes ikke at få liv i den igen.
Vi holdt os til planen om at nå til Frederiksværk, og vi fik egentlig en dejlig sejltur, om end det blev mørkt, koldt og sent. Vinden lagde sig fuldstændig til sidst, men med det yderste af neglene kom vi i havn lidt over midnat.
To dage senere bliver båden trukket til Frederikssund, hvor den nu ligger, trygt i egen havn. Fredag kommer motormanden, så forhåbentlig starter et nyt, spændende kapitel i mit sejlerliv.
Jeg har længe gået og filmet med netop en Dehler 37 cr, som er en særdeles rummelig, komfortabel og også velsejlende båd, og nu lykkedes det endelig at få fingre i en.
Jeg glæder mig vildt til at nyde båden med venner og bekendte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar