søndag den 16. juni 2013

SRPI 2013....på godt og ondt

Hold da op, for en tur med SRPI. 
Den startede egentlig fredag aften med lidt indkøb og almindelig forberedelse, men jeg opdagede også en masse vand i bunden af båden. Så ned på knæ og tørre op et par timer - men jeg fandt ikke ud af, hvor det kom fra (troede det var fra et lille hul i fribordet).
Jeg skulle sejle turen sammen med Finn, og vi havde i sandhed forberedt os godt med lækker mad og drikke til hele turen.
Mens vejret endnu var godt
Sejladsen startede rigtig godt, dejligt solskinsvejr, med en mild vind på læns, og vi fulgte fint med feltet. Heldigvis slap vi for at krydse i Kulhusrenden, men det kom senere, da vi nærmede os Orø. Da begyndte det at blæse op, og vi tabte placeringer på turen rundt om Orø, men holdt dog stillingen på det lange ben nordpå mod Rønnen. Vi rebede helt ned på turen østpå mod Lynæs, for nu var vinden øget til 12-13 m/sek og var foran for tværs, så vi bankede godt i bølgerne. Det gik nu fint, i modsætning til Lopeka, der knækkede masten. Vi havde nu også vores at slås med, for igen havde vi taget en masse vand, som skulle fjernes.
Dagmar i 12-13 m/sek
Lidt før Frederiksværk begyndte det at trække op til et gevaldigt uvejr, og vi kom da også ind under en særdeles kraftig tordenbyge,der på 1 minut hældte en måneds regn ned over os, og blæste med vind af stormstyrke. Alle sejl blev sluppet, og vi lå bare og ventede på det holdt op, puha!
Vi afsluttede turen ved Kignæs og gik i havn i Marbæk, og igen skulle der lænses en masse vand fra bunden af båden. Hullet blev fundet: en utæt søventil, der heldigvis bare kunne lukkes - nu må jeg se at få den repareret. Og ydermere lå båden og gned op ad bolværket, så den har fået nogle grimme ridser i fribordet. 
Søndag morgen besluttede vi at blive i havn og ikke gennemføre den sidste del af turen. Det blev jo også dårligt vejr senere på dagen. Så weekenden var alt i alt særdeles begivenhedsrig, men også hyggelig. En vigtig del af SRPI er det sociale samvær, og det viste aftenen i Marbæk da også, med god mad og hyggeligt samvær. Glæder os allerede til næste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar